«Запобігають раку і уповільнюють старіння: вчені назвали користь популярних продуктів»

Речовина гідрохінон, яке міститься в шоколаді, чаї, каві і вині в поєднанні з цинком уповільнює процеси старіння в людському організмі і запобігає виникненню  окислювального стресу.

До такого висновку прийшли дослідники з Університету Ерлангена-Нюрнберга в Німеччині, пише Phys.org. Повідомляється, що цинк вступає в хімічну зв'язок з гідрохіноном і знешкоджує стимулюючі старіння супероксиди.

"Вважається, що супероксиди грають певну роль в процесі старіння і ряді захворювань, таких як запалення, рак або нейродегенеративні хвороби", - пояснили вчені. При цьому наголошується, що самі по собі гідрохінон не здатні зруйнувати шкідливі сполуки. Це можливо тільки за сприяння цинку. Як відомо, серед продуктів з високим вмістом цинку - арахіс, яловичина, квасоля і курячі яйця. Як писав OBOZREVATEL, вчені назвали ефективний способуменьшенія ризику передчасної смерті, продовження життя і здорового старіння.

 За матеріалами «OBOZREVATEL»