ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Вітамін B3 здатний запобігти вродженим дефектам

До цього часу вчені не знали причину 80% вроджених дефектів, таких як розщеплення неба, проблеми з нирками, серцем і хребтом. Фахівці з Австралії з'ясували, що більшість вроджених дефектів розвиваються через дефіцит (NAD) - з'єднання, необхідного для виробництва енергії, повідомляє Zee News.

 

Для синтезу NAD потрібен вітамін B3. Він міститься в м'ясі і зелених овочах. Дослідження показали: в третьому триместрі вагітності у 60% жінок відзначається дефіцит B3. Таким представницям прекрасної статі слід приймати добавки з B3. На думку вчених, жінкам варто приймати такі добавки задовго до вагітності. Це істотно знизить ризик викиднів і вроджених аномалій у дітей.

Раніше співробітники Університету Британської Колумбії виявили, що фолієва кислота захищає від вроджених вад серця. Так, в Канаді після появи продуктів, збагачених фолієвою кислотою, стало народжуватися менше дітей з вадами серця. Найсильніше (на 15-27%) знизилася поширеність структурних вад серця, до яких відносяться звуження аорти і отвори в стінці серця.


За матеріалами MEDdaily