ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Випробування унікальної вакцини проти ВІЛ йдуть повним ходом

ВІЛ залишається одним з найбільш небезпечних вірусів в історії людства. Як зазначає ZME Science, в 2015 році вірус вразив 36,7 мільйона чоловік, включаючи 1,8 мільйона дітей. Але вчені не сидять склавши руки. Наприклад, Західний університет представив першу превентивну вакцину проти ВІЛ - SAV001, яка  вбиває вірус. На сьогоднішній день були проведені випробування з 33 добровольцями. Вони показали, що у вакцини немає серйозних побічних ефектів.І зараз вчені готуються до другої фази клінічних випробувань.
Тобто вакцину перевірять на більшій групі людей без ВІЛ, щоб зрозуміти, наскільки ефективна вакцина з точки зору вироблення антитіл проти ВІЛ.Результати будуть представлені вже наступної осені. Вакцина працює, піддаючи тіло впливу убитого вірусу. Цей підхід добре працював проти ряду небезпечних хвороб - поліомієліту, грипу, гепатиту А. Але ВІЛ складніше інактивувати - вірус дуже швидко розвивається і обходить всі захисні системи організму.
Щоб вирішити цю проблему, вчені поміняли деякі гени ВІЛ на генетичний матеріал, взятий у медоносних бджіл. Таким чином вірус став безпечним для людини.Перша фаза випробувань показала, що вакцина стимулювала нейтралізуючі антитіла широкого спектру дії. Тобто ці антитіла могли нейтралізувати різні підтипи ВІЛ.

За матеріалами MEDdaily