ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Відкриття: шкідливі продукти змінюють мікрофлору кишечника

Дослідники з Вашингтонського університету зрозуміли, чому людям, які довгий час харчувалися неправильно, складно схуднути. Виявляється, через шкідливої їжі кишкова мікрофлора бідніє. Певні кишкові бактерії підвищують ефективність дієти. І такі мікроорганізми, швидше за все, живуть в кишечнику у тих, хто харчується правильно, повідомляє The Daily Mail.

Фахівці проаналізували зразки мікрофлори кишечника людей, що дотримували низькокалорійну дієту з великою кількістю продуктів рослинного походження, і тих, хто дотримувався Західної дієти, що складається з жирних продуктів, м'яса і солодкого. Вчені помітили, що у людей, що харчувалися правильно, було більше різних видів бактерій в кишечнику.

Потім обидва набору бактерій вводили мишам. Після цього гризунів поміщали на здорову дієту з великою кількістю продуктів рослинного походження. Дослідження показало, що миші, яким пересадили бактерії людей, що харчувалися неправильно, гірше реагували на корисну їжу. Позитивний ефект у них виявлявся не відразу.

Вчені припускають: судячи з усього, деякі бактерії, отримані цими гризунами, спочатку повинні були зникнути з їх організму. Це говорить про те, що люди з подібною мікрофлорою після переходу на правильне харчування спочатку будуть втрачати вагу повільніше, ніж їм хотілося б.