ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Відкриття: клітини кісткової тканини людини виробляють гормон, що знижує апетит

Команда фахівців встановила, що кісткові клітки виробляють гормон ліпокалін 2, який впливає на ділянки мозку, що відповідають за відчуття голоду. У людей з діабетом 2-го типу, що мають зайву вагу і високий рівень цукру в крові, рівні даного гормону знижені. Дослідження показало: щоденні ін'єкції ліпокаліна 2 допомагають знизити апетит і вагу, розповідає The Daily Mail.

Існуючі в даний час таблетки для схуднення працюють по-різному. Одні пов'язують жир до того, як тіло може отримати з нього калорії, інші прискорюють обмін речовин і, відповідно, процес спалювання калорій, треті змушують людей відчувати себе ситими, четверті пригнічують апетит. Судячи з усього, ліпокалін 2 працює так само, як останні.

Вчені виявили, що після їжі рівень гормону в крові підвищувався. Фахівці провели експерименти з мишами. Гризунам вводили ліпокалін 2. Коли він досягав того ж рівня, що і після їжі, тварини втрачали вагу. Гладкі миші, яким щодня робили ін'єкції ліпокаліна 2, менше додавали у вазі. Крім того, ін'єкції сприяли всмоктуванню цукру.

Дослідники говорять, що у людей все аналогічно. Так, хворі на цукровий діабет 2-го типу з високими рівнями ліпокаліна 2 важать менше і частіше мають нормальні рівні цукру в крові. Ще фахівці з'ясували, що ліпокалін 2 проникав через гематоенцефалічний бар'єр, активуючи рецептори MC4R в нейронах гіпоталамуса (області мозку, яка регулює апетит).

за матеріалами, The Daily Mail.