ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Відкриття: імунна система працює подібно до головного мозку

Вчені з Національного університету Австралії виявили унікальну активність людської імунної системи, передає Xinhua. Це відкриття може привести до лікування аутоімунних захворювань, лімфом і імунних дефіцитів.

Отже, вперше було доведено, що імунні клітини включають в себе нейропередатчики начебто дофаміну. Раніше вважалося такі передавачі містяться тільки в головному мозку. Фахівці вважають, що виявлені нейропередатчики можуть стати ідеальною мішенню для лікарської терапії з метою, в залежності від завдання, прискорити або придушити імунну відповідь організму.

Дослідники працювали більш ніж з 200 зразками тканин, заборонених у дітей, які нещодавно пережили видалення гланд. Основному аналізу піддався перехід дофаміну від імунних Т-клітин до В-клітинам через синаптическое взаємодія. Подібно до того, як це відбувається в нейронах, перенесення дофаміну від одних імунних клітин іншим дає додаткову "мотивацію" В-клітинам. В результаті виробляються потужні антитіла, які позбавляють від інфекції. І, мабуть, силою описаної реакції можна маніпулювати.

за матеріалами, Xinhua