ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Відкриття: гормональні зміни впливають на пам'ять жінок

У їхньому експерименті взяли участь 45 жінок з регулярними менструальними циклами. Учасниці відповіли на питання про менструації, використовуваних контрацептиви, вагітностях, прийнятих гормональних препаратах і способі життя, розповідає The Times of India.

Потім жінки пройшли тести на вербальну пам'ять. Вони запам'ятовували списки слів. Також учасницям запропонували виконати на комп'ютері завдання на навігацію. Жінки шукали вихід з лабіринту. У головоломки було кілька рішень. Вчені помітили: учасниці в фазі овуляції краще справлялися з тестами на вербальну пам'ять, а жінки в передменструальний фазі - з завданням на навігацію.

Так, судячи з усього, жінки вибирають стратегії для вирішення завдань в залежності від фази менструального циклу. Попередні дослідження показали: при високому рівні естрогену самки гризунів використовують одну стратегію для виходу з лабіринту, а при низькому - іншу. Дослідники говорять, що у щурів естроген і прогестерон впливають на ділянки мозку, пов'язані з пам'яттю.
 За матеріалами MEDdaily