ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Відкриття: гени починають мутувати незабаром після зачаття

Згідно з даними нового дослідження, проведене вченими з Єльського університету і Клініки Майо, сотні дрібних генетичних мутацій починають відбуватися в клітинах ембріона після зачаття. Багато з цих мутацій трапляються, коли у ембріона формуються статеві клітини. Це означає, що вони можуть стати частиною генома і передатися наступному поколінню, повідомляє UPI.com.

Дослідники говорять: перші генетичні мутації схожі на ті, які пов'язані з раком. Так, рак може бути нормальним побічним продуктом клітинного ділення. Вчені сподіваються, що їх висновки допоможуть дізнатися більше про причини таких розладів, як аутизм і шизофренія. Крім того, можливо, стане ясно, чому не у всіх носіїв небезпечних мутацій розвиваються генетичні захворювання.

До речі, дослідники з Університету Чикаго стверджують: все люди є носіями небезпечних мутацій. У кожного є в середньому 1-2 мутацій, які можуть призводити до серйозних спадкових захворювань або внутрішньоутробної смерті. Трагедія відбувається в тому випадку, якщо успадковуються 2 копії однієї і тієї ж мутації.

за матеріалами, UPI.com.