ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Вчені зрозуміли, чому матері зазвичай тримають немовлят зліва

Попередні дослідження показали, що 70-85% жінок тримають дитини зліва. Але до сих пір дослідники не знали, у чому причина. Фахівці з Санкт-Петербурзького державного університету виявили: це позитивно впливає на взаємодію між матір'ю і дитиною. Крім того, так роблять багато тварин, передає The Daily Mail.

Вчені спостерігали за 10 видами тварин, включаючи моржів і кенгуру. Виявилося, всі вважали за краще, щоб дитинча знаходився зліва. За словами дослідників, справа в тому, що такий стан сприяє потраплянню інформації про поведінку і реакціях дитини, наприклад, сміху або сльозах, в права півкуля, відповідальна за обробку емоцій. Завдяки цьому між матір'ю і дитиною формується тісний зв'язок.

М'язи на лівій стороні тіла контролюються правимпівкулею, і навпаки. І, як відомо, півкулі відповідають за різні речі. Так, ліва півкуля, як правило, тісніше пов'язане з промовою, обробкою слуховий інформації та розрахунками, а праве - з розпізнаванням осіб, орієнтацією в просторі, сприйняттям музики і обробкою візуальної інформації. Тому права півкуля грає більш важливу роль в процесі догляду за дитиною.

За матеріалами МEDdaily