ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Вчені знайшли білок, здатний підвищити ефективність вакцин

Білок PorB з зовнішньої мембрани менінгококів може зробити щеплення ефективніше і захистити людей від таких хвороб, як рак. В цьому впевнені дослідники з Бостонського університету. Вакцини впливають на вироблення антитіл або впливають на цитотоксичні T-лімфоцити, здатні знищити чужорідні клітини. А PorB робить і те, і інше, передає UPI.com.

Вчені використовували дві експериментальні моделі. Перша отримала щеплення з антигеном і PorB, а друга - тільки з антигеном. Дослідження показало, що PorB стимулював відповідь на антиген. Збільшувалося число активних клітин в лімфатичних вузлах і утворювалося багато цитотоксичних Т-лімфоцитів. Звичайна вакцина таким ефектом не володіла.

До речі, раніше співробітники Бостонського дитячого госпіталю придумали, як вивести щеплення новонароджених на новий рівень. Новонароджені сприйнятливі до різних інфекцій і не дуже добре реагують на більшість вакцин, адже у імунної системи ще не виділяється потужних антитіл. Але вчені зрозуміли, як вирішити цю проблему. Фахівці пропонують додавати в вакцини ад'юванти - з'єднання, що підсилюють імунну реакцію.

за матеріалами, UPI.com.