ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Вчені за крок від розробки нового протиракового препарату

Дослідники з США виявили новий фармакологічний агент. Фахівці сподіваються, що їх відкриття приведе до створення нових ліків від мультиформної гліобластоми. Це найбільш агресивна форма раку мозку. Основними методами лікування даного захворювання є променева терапія і оперативне втручання, пише UPI.com.

Клітини, яким вдається пережити променеву терапію, стають агресивнішими, що сприяє розвитку стійкості до лікування. А при повному хірургічному видаленні пухлини високий ризик рецидиву і подальшої смерті. Вчені виявили: придушення активності гена MDA-9 / Syntenin підвищувало чутливість мультиформної гліобластоми до лікування.

Нагадаємо: раніше співробітникам Дитячого госпіталю Цинциннаті вдалося в ході експериментів з мишами і клітинами людини впоратися зі стійкою гліобластомою (гліомою високого ступеня злоякісності). Дослідники придушували активність гена Olig2, пов'язаного з білком, що мають відношення до більшості гліом високого ступеня злоякісності. Блокування Olig2 зупиняло процес росту пухлини, а усунення клітин, що виробляють Olig2, не давало пухлини сформуватися.