ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Вчені за крок від розробки нових методів лікування периферичної нейропатії

Це результат пошкодження периферичних нервів. Симптоми варіюються від оніміння, поколювання, м'язової слабкості до сильного болю, паралічу і дисфункції органів. Периферична нейропатія часто розвивається у людей з ВІЛ і у діабетиків. Співробітники Каліфорнійського університету та їхні колеги провели експерименти з клітинами і гризунами, що страждали від периферичноїнейропатії, пов'язаної з діабетом 1-го, 2-го типів, хіміотерапією і ВІЛ, пише Medical Xpress.

Вчені виявили молекулярний сигнальний шлях, блокування якого сприяла зростанню сенсорних нейронів, а також запобігала або звертала назад розвиток периферичної нейропатії. Раніше дослідники описали, по крайней мере, деякі фундаментальні процеси, пов'язані з регенерації периферичних нервів. Зокрема, було встановлено, що важливу роль у відновленні нервів грають мітохондрії - "енергетичні станції" клітин.

В ході нового дослідження фахівці намагалися знайти молекули і механізми, що відповідають за ріст сенсорних нейронів. Дослідники встановили: активація мускаринових рецепторів нейромедіатора ацетилхоліну перешкоджала розростання аксонів (відростків нейронів). Фахівці припускають: ймовірно, існуючі Антімускаріновие препарати можуть допомогти людям з периферичної нейропатією.

За матеріалами МEDdaily