ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Вчені створили нові сполуки для боротьби із запаленням

Фахівці з Університету Манчестера протягом 10 років займалися розробкою потужних інгібіторів запалення. Їм вдалося створити з'єднання, що пригнічують активність інфламасом - білкових комплексів, які запускають запальну реакцію при багатьох видах раку, хвороби Альцгеймера і серцево-судинних недугах, передає The Deccan Chronicle.

Так, нові сполуки націлені на ключовий запальний механізм. Для їх створення вчені використовували цілий ряд хімічних і біологічних методів. Тепер фахівці планують удосконалити і протестувати з'єднання. Раніше дослідники виявили, що мефенамінова кислота звертала назад втрату пам'яті і запалення мозку у мишей з симптомами хвороби Альцгеймера.

20 тваринам під шкіру імплантували мініпомпи на місяць. Дані помпи доставляли певні дози мефенамінова кислота 10 мишам, а іншим - плацебо. До кінця місяця у першої групи ознаки втрати пам'яті повністю зникли. У другій групі було все без змін. Фахівці встановили: мефенамінова кислота впливала на NLRP3 інфламасом, ушкоджує клітини мозку.

за матеріалами, The Deccan Chronicle.