ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Унікальний замінник цукру

Робота велася з Kluyveromyces lactis . Даний тип грибка експерти навчили виробляти два білка , важливих для формування браззеіна . Такий підхід дозволив отримати в 2,6 рази більше браззеіна , ніж раніше . Смакові властивості білка оцінили добровольці . І , за їхніми словами , вийшов білок солодше цукру більш ніж в 2000 разів .

А ще датські вчені розробили йогурт , який має солодкий смак без додавання цукру . Вони намагалися вирішити проблему великої кількості в йогуртах доданого цукру . І у них вийшов спочатку солодкий йогурт , до якого , правда , більше питань , ніж відповідей . Вчені змінили метаболічні характеристики бактерій , які допомагають отримати йогурт

Ідея була в тому , щоб бактерії не споживали глюкозу - солодкий продукт процесу ферментації йогурту . Треба розуміти , що під йогуртом розумівся продукт , що містить живі культури Streptococcus thermophiles і деякі види Lactobacillus delbrueckii . Коли дані штами ростуть в молоці , зазвичай вони розкладають дисахарид лактозу на два моносахариду - глюкозу і галактозу .
Потім вони поїдають глюкозу і виробляють ще більше галактози . Але вчені змусили бактерії є галактозу , випльовуючи глюкозу . Вони домоглися цього , спочатку виростивши бактерії в середовищі , що містить аналог глюкози - 2 - дезоксиглюкозу , токсичну для клітин . Так вийшли бактерії - мутанти , які не здатні переробляти глюкозу .
Далі мутанти потрапили в розчин , що містить високий рівень 2 - дезоксиглюкозу . В результаті бактерії повністю втратили механізм транспортування глюкози . Підсумкова версія бактерій майже не виробляла лактозу , продукувала дуже мало галактози , зате дуже багато глюкози . Виходило , що йогурт через високий вміст глюкози ставав солодше , але шкідливіше .

За матеріалами MEDdaily