ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Щоденні ін'єкції інсуліну підуть в минуле, обіцяють вчені

Мільйони людей у світі страждають від діабету. Як зазначає New Atlas, діабетикам доводиться постійно стежити за рівнем цукру в крові і робити ін'єкції інсуліну. Зазвичай при діабеті 2-го типу застосовується глюкагоноподобний пептид-1 (ГПП-1). Він змушує підшлункову виділяти інсулін, але це з'єднання не живе довго в тілі.

Вчені Університету Дьюка спробували отримати більш довготривалу версію пептиду. Для цього їм треба було знайти з'єднання, що зв'язує GLP1, щоб продовжити йому життя. Потім потрібно було розробити спосіб контролю швидкості вивільнення молекул ДПП-1. Обидві проблеми були вирішені за рахунок використання теплочутливі поліпептиду, що нагадує еластин. Він міг перемішуватися з пептидом і при введенні в шкіру у вигляді розчину починав реагувати на тепло тіла, формуючи гелевидний сховище. Цей резервуар з ліками далі починав повільно розсмоктуватися, поступово вивільняючи начинку.

Як показали експерименти з тваринами, всього однієї ін'єкції зміненого пептиду було досить, щоб регулювати рівень цукру в протягом 10 днів у мишей і більше 14 днів у мавп. Що важливо, активна речовина виділялося в однакових дозах і з однаковою швидкістю весь цей час. Вчені вважають: через особливості метаболізму препарат з пептидом може працювати ще довше при введенні людині.

за матеріалами, New Atlas.