ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Розроблено новий метод лікування безпліддя у чоловіків

З огляду на еволюційних законів появи людини на світ найчастіше в проблемі безпліддя звинувачують прекрасну половину людства.

Однак, як показує новітня світова статистика, частка чоловічої провини в даній проблемі більш істотна і складає від 45 до 70% всіх випадків неможливості зачаття, в той час як жіночий фактор виглядає скромніше - на нього припадає 25-50%, а на безпліддя, пов'язане з спільними проблемами обох статей - 10-25%.

Як відомо безпліддя може бути придбаним (викликаним тимчасовими проблемами зі здоров'ям або зовнішніми факторами) і вродженим (генетично зумовленим). І якщо більшість причин набутого безпліддя можна швидко відкоригувати, вилікувати або усунути, то вроджене безпліддя на даний момент не дає чоловікам практично жодного шансу на батьківство.

Однак нова заснована на стовбурових клітинах технологія, розроблена американськими фахівцями, обіцяє вирішити проблему вродженого безпліддя у чоловіків.

В ході експерименту, в якому брали участь добровольці з безпліддям на генетичному рівні, були утворені стовбурні клітини з сполучної тканини шкіри чоловіків, а на їх основі вчені змогли створити життєздатні сперматозоїди.

Повідомляється, що розробка вже знаходиться на стадії клінічних досліджень. Якщо результати тестування виявляться успішними, про таку проблему як чоловіче безпліддя можна буде забути!

За матеріалами МEDdaily