ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Революційний тест визначає за кілька хвилин стан мозку

Вітчизняні розробники - компанія DRD з Республіки Бурятія і дев'ять інших резидентів фонду "Сколково" - представили на виставці інновацій TechCrunch в Нью-Йорку готові експрес-тести. Вони показують ризик ішемічного інсульту і діагностують пошкодження головного мозку. Як передає РІА "Новости", тест-набір розміром менше долоні. І ця "крихітка" за кілька хвилин визначає в крові, взятої з пальця, біомаркери пошкодження мозку.

Подібні тести життєво необхідні в польових умовах, прийомних лікарень, травмпунктах і бригадам "швидкої". Також вони стануть в нагоді спортивним школам. Відомо: прототип розробляли протягом кількох років. Провідним розробником виступила професор Санкт-Петербурзького медичного університету імені Павлова і медичного центру Декалб в Атланті Світлана Дамбінова.

Вчені сподіваються почати клінічні випробування в Росії до кінця наступного року. Але паралельно фахівці збираються вийти на американський ринок. Правда, для отримання всіх дозволів і проведення там клінічних випробувань потрібно мінімум 10 мільйонів доларів.

за матеріалами, РІА "Новости"