ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Протизаплідні таблетки збільшують ризик депресії

Відомо, що жінки в два рази частіше за чоловіків страждають від депресії. І багато представниць прекрасної статі відмовляються від гормональних контрацептивів через зміни настрою. Вчені з Університету Копенгагена проаналізували дані 1061997 жінок. Середній вік учасниць складав 24 роки, розповідає UPI.com.

На момент початку дослідження представниці прекрасної статі не страждали від депресії, інших психічних захворювань, раку, не приймали антидепресанти і не лікувалися від безпліддя. Фахівці спостерігали за жінками в середньому 6,4 року. Протягом дослідження 55% учасниць використовували гормональні контрацептиви.

Дослідження показало: учасниці, які брали комбіновані оральні контрацептиви (КОК) і прогестіновиє пігулки, починали лікуватися антидепресантами в 1,23 і 1,34 рази частіше відповідно в порівнянні з тими, хто не брав протизаплідні таблетки. У дівчаток-підлітків ризик виявився ще більше. Так, ймовірність призначення антидепресантів учасницям підліткового і юнацького віку, котрі використовували КОК і прогестіновиє пігулки, була підвищена в 1,8 і 2,2 рази відповідно.


 За матеріалами MEDdaily