ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Предки сучасних людей брали аналог аспірину і антибіотики

Печерні люди мали досить глибокі пізнання щодо лікарських рослин. Як показало генетичне дослідження, вони застосовували рослинні засоби для лікування зубного болю. І це 42000-50000 років тому. Як передає The Mirror, вчені з Університету Аделаїди досліджували зразки відкладень на зубах неандертальців, виявлені в печерах (локації - місто Спа в Бельгії і Ель-Сідрон в Іспанії).

Отже, виявилося, неандертальці з печери в Спа вживали в їжу шерстистих носорогів і європейських диких овець, а також дикі гриби. Стародавні люди з печери в Ель-Сідрон, на відміну від перших, м'ясо не їли. У них наголос було зроблено на вегетаріанський раціон (їли кедрові горіхи, мох, гриби і деревну кору).

При цьому за останками стародавньої людини з Ель-Сідрон вчені виявили ознаки сильного абсцесу в щелепної кістки. А це дуже хворобливий стан. Також зубні відкладення показали наявність кишкового паразита Enterocytozoon bieneusi, що викликає сильну діарею. Дивно інше: стародавні люди їли тополя, що містить саліцилову кислоту (активний компонент аспірину). Плюс вчені знайшли природний антибіотичний грибок - Penicillium.

по матеріалами The Mirror.