ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Новий засіб, можливо, позбавить від хронічного гепатиту

Розробники доповіли про успішне закінчення проміжних випробувань Myrcludex B - препарату, націленого на пацієнтів з хронічним гепатитом В з дельта агентом. Засіб випробували на 120 пацієнтах протягом 24 тижнів, пише "Ремедіум". За цей час у добровольців не було зафіксовано серйозних побічних ефектів, що може говорити про безпеку терапії.

Важливо: всі пацієнти з основної групи продемонстрували зниження рівня РНК гепатиту (кінцева точка), на відміну від контрольної. У брали по 10 міліграмів кошти кінцева точка була досягнута в 76,6% випадку в порівнянні з 3,3% в контрольній групі.

У 40% пацієнтів в групі 10 міліграмів була відзначена нормалізація показників АЛТ (аланінамінотрансферази - маркера стану печінки) в порівнянні з 6,6% в контрольній групі. Плюс, завдяки засобу зменшилася ступінь фіброзу печінки і внутрішньопечінкових рівнів вірусної РНК.

Myrcludex B - це перший в своєму класі препарат для терапії хронічного вірусного гепатиту B (HBV) і коінфекції з гепатитом D (HDV). Він блокує загальний для вірусів рецептор входу в клітку і перериває життєвий цикл обох вірусів. В результаті кількість заражених клітин знижується, що дає надію на лікування від гепатиту або придушення запалення в печінці.

за матеріалами, "Ремедіум".