ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Нова вакцина рятує дорослих і дітей від небезпечних вірусів

Дослідники знайшли антитіло, що захищає від вірусів Денге і Зика, передає Zee News. Відомо, що перший вірус викликає головні болі, лихоманку, м'язовими болю. Другий же вірус небезпечний для дітей, викликаючи вроджені дефекти в разі інфікування вагітної жінки.

Антитіла залишаються в кровотоці впродовж тижнів. Тому, за словами співробітників Університету Вашингтона, щоб антитіла гарантували захист матері і майбутньої дитини, досить ввести антитіла один або кілька разів за час вагітності.

Ефективність антитіл перевірили на прикладі мишей. Виявилося, більше 80% мишей, які отримували антитіла, вмирали. Інша ситуація була, якщо антитіла вводилися протягом перших днів після зараження. Тут вижили всі тварини. Якщо антитіла вводилися через п'ять днів після інфекції, то виживали 40%.

Також вчені перевірили вплив антитіл, з точки зору зараження плода вірусом Зика. На 13-й день розвитку плода було встановлено: концентрація генетичного матеріалу вірусу Зика в 600000 разів нижче в плаценті і в 4900 разів нижче в головах плодів вагітних мишей, якщо антитіла вводили на наступний день після інфекції. На жаль, введення антитіл пізніше давало зниження ефективності терапії.

за матеріалами, Zee News