ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Медики: нанесення татуювання може вилитися в інфекції і рак

Співробітники Копенгагенського університету і Університету Бредфорда вважають, що татуювання шкідливі. Побоювання викликають фарби, використовувані для нанесення татуювань. Ці фарби канцерогенні і здатні провокувати не тільки рак, але і інші захворювання, пише "Московський комсомолець". У фарбах містяться ртуть (червоні відтінки) і кобальт (синій, зелений). Аналіз 21 популярного виду фарб виявив токсичні речовини в 13 з них.

До речі, на тлі поширеності татуювань медики констатують зростання числа пацієнтів з шкірними інфекціями. До слова сказати, раніше питання до фарб для татуювань виникали і у Європейського хімічного агентства. У будь-якому випадку, всі експерти говорять про особливе шкоду червоних фарб. Фахівці підкреслюють: використання кольорів не піддається достатньому контролю з боку офіційних структур (ліцензуванню використовувані для татуювань фарби не підлягають). Окреме питання - правила і зобов'язання майстрів тату.

Так, на сьогоднішній день офіційно в світі тату не зобов'язані носити рукавички, незважаючи на частий контакт з кров'ю клієнта. Дивно, але немає офіційної заборони на використання однієї голки на декількох клієнтів. А це прямий ризик передачі ВІЛ та інших інфекцій. Позитивно до проведеним дослідженням поставилися не тільки лікарі, а й самі майстри татуювання. Вони виступають за посилення контролю в сфері.

За матеріалами МEDdaily