ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Медикам стало відомо, як позбавити людину від важкої алергічної реакції


Вчені розробили новий підхід до імунотерапії, який може бути корисний в лікуванні алергії на арахіс і яєчний білок, пише Zee News. Анафілаксія - гостра і швидко розвивається алергічна реакція, яка загрожує смертю. І опцій по купірування даного стану не так вже й багато. Нова ж методика практично повністю прибрала алергічну реакцію у мишей завдяки перетворенню імунних клітин, чутливих до алергену, в клітини, що імітують реакції, властиві здоровим індивідам.
Як показали дослідження, даний підхід дав можливість зменшити прояви симптомів анафілаксії і знижував рівень білкових маркерів, пов'язаних з алергічною реакцією, до 90%. Тобто методика позбавляла від анафілактичнихреакцій навіть дуже чутливих тварин. За словами співробітників Університету Макгілла, вони збираються випробувати підхід з точки зору лікування аутоімунних захворювань на кшталт розсіяного склерозу.
Отже, відповідно до підходу, в лабораторії виробляють дендритні клітини. Ці клітини працюють як вартові імунної системи. Тому вони присутні в тканинах, безпосередньо контактують із зовнішнім середовищем, - в шкірі, вистиланні носової порожнини, легень, шлунка, кишечника. Утворені клітини обробляють унікальною сумішшю білків, кислотою, пов'язаної з вітаміном А і зустрічається в шлунково-кишковому тракті, а потім і алергеном. Все це дозволяло змінити клітини і зробити їх придатними для імплантації. Потрапляючи в тіло, клітини по суті перебудовують імунітет і змінюють його реакції на алергени.


За матеріалами MEDdaily