ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Ліки від артриту здатні впоратися із захворюваннями кісткового мозку

Мієлопроліферативні захворювання - це група хвороб, при яких в кістковому мозку виробляється занадто багато еритроцитів, лейкоцитів або тромбоцитів. Дослідники з Університету Шеффілда встановили: метотрексат (ліки від артриту) пригнічує молекулярний шлях JAK / STAT, пов'язаний з розвитком мієлопроліферативних захворювань, передає Zee News.

Вчені провели дослідження на плодових мушок і клітинах людини. Фахівці з'ясували, що метотрексат придушував активність шляху JAK / STAT навіть в клітинах з мутацією, що викликає мієлопроліферативні захворювання. Ймовірно, завдяки відкриттю дослідників з'являться нові методи лікування таких хвороб. Клінічні випробування можуть початися вже в наступному році.

До мієлопроліферативних захворювань відноситься, наприклад, істинна поліцитемія. Вона характеризується збільшенням кількості еритроцитів. Люди з істинною полицитемией страждають від сверблячки, головних болів, втрати ваги, втоми і нічний пітливості. Існуючі методи лікування не сповільнюють прогресування захворювання і практично не знижують вираженість його симптомів.


За матеріалами MEDdaily