ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Ліки для астматиків позбавить від проблем зі шкірою

Людям, на шкірі у яких через холод або тертя з'являються сверблячі пухирі, може допомогти омалізумаб - препарат, який зазвичай використовується для лікування астми. Це виявили співробітники Університетської клініки Шаріте. Фахівці провели два клінічних дослідження, розповідає Zee News.

Вчені протягом трьох місяців застосовували омалізумаб для лікування двох різних груп пацієнтів (61 особи з симптоматичним дермографізмом і 31 добровольця з холодової кропив'янкою). У людей з холодової кропив'янкою під час купання може початися серйозна алергічна реакція. А у людей з симптоматичним дермографізмом навіть легке тертя здатне викликати сильне свербіння.

Дослідники визначили у пацієнтів пороги чутливості до подразників. Перший вимір провели до введення ліків. Потім фахівці вимірювали пороги ще кілька разів, в тому числі через два тижні після введення останньої дози. Вчені виявили: завдяки Омалізумаб вираженість симптомів в обох групах істотно зменшилася. Крім того, ліки запобігало виникнення симптомів майже у 50% пацієнтів, навіть після впливу подразників.

за матеріалами, Zee News.