ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Інсуліновий спрей допоможе людям з когнітивними порушеннями

У вчених з'являється все більше доказів того, що інсулін виконує в мозку ряд важливих функцій. В ході досліджень у людей, які страждають від хвороби Альцгеймера, були виявлені резистентність до інсуліну, зниження його рівня в спинномозковій рідині, порушення передачі інсулінових сигналів в мозку. Фахівці з Університету Раш припустили: ймовірно, спрей з інсуліном позитивно вплине на когнітивні функції цих людей.

У клінічному дослідженні (фаза II / III) візьмуть участь 275 дорослих у віці від 55 до 85 років з помірними когнітивними порушеннями або ранньою стадією хвороби Альцгеймера. Дослідження триватиме 18 місяців. Добровольців розділять на групи. Перша група протягом 12 місяців буде користуватися спреєм з інсуліном, а друга - плацебо, розповідає News-medical.net.

Потім всім учасникам дадуть назальний спрей з інсуліном. Вони повинні будуть використовувати його ще 6 місяців. Фахівці планують оцінити безпеку та ефективність спрея. Попередні випробування показали, що завдяки спрею когнітивні функції поліпшувалися. Крім того, можливо, ефект залежить від статі людини.

за матеріалами, News-medical.net.