ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Холестерин і онкологічні захворювання виявилися пов'язані несподіваним чином

Університет Іллінойсу наочно показав, як побічний продукт метаболізму холестерину (молекула 27HC) впливає на особливі імунні клітини таким чином, що вони починають підтримувати поширення раку. Отже, група дослідників виявила аномальну активність серед імунних клітин (нейтрофілів і Т-клітин) в місцях утворення метастазів з високим рівнем 27HC.

Ідея в тому, що зазвичай імунна система атакує рак. Однак 27HC обманює імунні клітини, переконуючи їх в нешкідливості раку, зазначає Xinhua. У рамказ проведеного дослідження вчені годували мишей з пухлинами грудей раціоном, що підвищує холестерин, і у гризунів пухлини починали активно рости, супроводжувався метастазами.

Але рак грудей - це не все. 27HC впливає не на сам рак, а на імунну систему. Тому він важливий для розвитку різних видів раку (особливо твердих пухлин), включаючи рак кишечника, легенів, підшлункової, меланоми і їх метастазів. Зараз вчені займаються дослідженням методів гальмування ензиму, який стоїть за виробництвом 27HC під час метаболізму холестерину. З метастазированием раку грудей цей підхід спрацював однозначно.

за матеріалами, Xinhua