ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Генетики: у хвороби Альцгеймера бактеріальна природа

Вчені зробили дивне відкриття: в мозку людей з хворобою Альцгеймера знайшли підвищену концентрацію бактерій. Значить, запалення, викликане бактеріями, може стояти за захворюванням, пише Live Science. Вважається, клітинна смерть при хворобі Альцгеймера відбувається внаслідок накопичення токсичного бета-амілоїдного білка.

Однак ставлення до захворювання може змінитися. Як правило, в мозку людей з хворобою Альцгеймера є ознаки запалення. Таке запалення - ймовірна реакція на бактерії в мозку. Правда, в мозку працює гематоенцефалічний бар'єр, який рятує від патогенів та небезпечних речовин. Можливо, у людей з хворобою Альцгеймера бар'єр працює погано і бактерії проникають всередину.

Всі ці висновки вчені зробили, проаналізувавши посмертно мозок восьми пацієнтів з хворобою і шести людей без хвороби. Експерти виявили ДНК-послідовності бактеріальних організмів в мозку. Виявилося, в мозку людей з хворобою було в сім разів більше генетичних послідовностей бактерій в порівнянні з мозком людей з контрольної групи. Левова частка матеріалу належала бактеріям роду Actinobacteria. Зокрема, вчені знайшли сліди Propionibacterium acnes - бактерії, пов'язаної з виникненням акне.

за матеріалами, Live Science