ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Генетики показали, де в геномі пов'язані всі алергічні реакції

Вчені виділили понад 100 генів, що діють як фактори ризику розвитку важких алергічних реакцій, сінної лихоманки, екземи та астми, передає Zee News. В принципі, раніше вже було відомо про те, що дані недуги носять єдине генетичне підставу. Однак генетики не знали, де саме в геномі розташовувалися проблемні гени, що впливають на роботу імунної системи.

Тільки зараз вдалося виявити 136 незалежних проблемних генетичних варіантів. 73 з них були відкриті вперше. Таким чином генетики визначили 132 прилеглих гена, важливих для розвитку алергії. Повідомляється, що в рамках дослідження було проведено аналіз геномів 360000 чоловік. Порівнювалися генетичні варіанти 180000 пацієнтів з алергічними реакціями і матеріал 180000 осіб з контрольної групи.

Експерти підкреслюють: з точки зору розвитку алергії важливі і генетика, і зовнішній вплив. Якщо людині не дуже пощастило і він успадкував проблемні гени від батьків, це зробить його схильним до всіх алергічних реакцій, особливо при поганих зовнішніх умовах.

за матеріалами, Zee News.