ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Генетично модифіковані бактерії - нова зброя проти раку

Команда дослідників з Кореї працювала над вакциною від бактеріальної інфекції, що вражає молюсків. Також вчені намагалися з'ясувати, чи можуть бактерії впоратися з раком. Фахівці помітили, що бактерії, атакуючі молюсків, виробляли білок FlaB, викликав імунну відповідь, пише Medical Xpress.

Дослідники зробили так, щоб бактерії Salmonella почали виробляти вищезгаданий білок. Salmonella зазвичай шукають бідні киснем тканини і знищують їх. А в пухлинах кисню мало. Відповідно, Salmonella здатні їх вбити. Введення Salmonella в кровотік мишей призводило до зменшення розміру пухлини. Але результат був тимчасовим. Тому вчені вирішили модифікувати бактерії.

Генетично модифіковані Salmonella прямували в ряд органів мишей і в пухлини. Після імунна система намагалася усунути бактерії з організму. Вона атакувала бактерії в пухлинах і самі пухлини. Завдяки цьому через 12 днів 11 з 20 піддослідних тварин позбулися пухлин.

Потім вчені провели інший експеримент. Вони вводили мишам агресивні ракові клітини, а потім - модифіковані бактерії. Через 27 днів дослідники виявили: у 4 з 8 мишей виявилося 4 або менше пухлин, а у деяких їх не було взагалі. Тим часом, у всіх гризунів з контрольної групи з'явилися десятки пухлин.

За матеріалами, Medical Xpress.