ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Фахівці розвіяли поширений міф про ЕКО

Деякі вважають, що ЕКО пов'язано зі зниженим інтелектом у дітей. Однак експерти з Індії кажуть: діти, зачаті за допомогою допоміжних репродуктивних технологій, до яких відноситься ЕКО, за рівнем когнітивного розвитку не відрізняються від тих, хто був зачатий природним шляхом, розповідає The Indian Express.

Крім того, вчені відзначили, що багато дітей, зачаті з використанням ЕКО, були більш здібні дітей, зачатих природним шляхом. Вони краще справлялися з когнітивними тестами. За словами дослідників, раніше допоміжні репродуктивні технології істотно збільшували ймовірність багатоплідної вагітності, передчасних пологів і народження дітей з низькою вагою. А низька вага при народженні, як відомо, підвищує ризик виникнення проблем в процесі розвитку.

Фахівці стверджують, що за останній час багато що змінилося. Прогрес в сфері допоміжних репродуктивних технологій призвів до зниження ймовірності багатоплідної вагітності і супутніх їй ризиків. Також дослідники відзначили: вирішуватися на ЕКО краще в молодому віці.

по матеріалам.The Indian Express.