ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Ембріональні стовбурові клітини переможуть серйозні недуги, сподіваються лікарі

Медики з Китаю планують з'ясувати, чи можна вилікувати хворобу Паркінсона і сліпоту за допомогою ембріональних стовбурових клітин. Нагадаємо: це плюрипотентні стовбурові клітини, здатні утворювати будь-який з типів клітин дорослого організму. Якщо результати випробувань будуть позитивними, стандарти лікування зміняться в усьому світі, повідомляє Science World Report.

Випробування стартують в найближчі місяці. Ними керуватимуть лікарі з міста Чженчжоу. Одна група фахівців збирається вводити ембріональні стовбурові клітини в мозок людей з хворобою Паркінсона. Дослідники вважають, що метод допоможе впоратися з симптомами захворювання. Інша команда медиків буде працювати з людьми, які втратили зір. Цим пацієнтам ембріональні стовбурові клітини замінять загиблі клітини сітківки.

Вчені впевнені: результати не змусять себе довго чекати. Дослідник Ци Чжоу з Інституту зоології при Китайській академії наук сказав, що в ході досліджень на тваринах, що проводилися протягом 4 років, були отримані обнадійливі результати. Фахівці також хочуть вирішити етичні питання і підвищити безпеку лікування стовбуровими клітинами.

за матеріалами, Science World Report.