ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

"Еліксир молодості" з'явиться зовсім скоро, обіцяють вчені

Фахівці наблизилися до перемоги над старінням. Нещодавно був створений препарат, завдяки якому люди похилого миші стали бігати швидше і жити довше. Також у гризунів відростала нова шерсть. Засіб удаляло зі шкіри гризунів клітини, які накопичувалися там в процесі старіння, передає The Daily Mail.

Старіючі клітини, які перестають ділитися, є і в організмі людини. Вважається, що через білків, що виробляються цими клітинами, сусідні клітини занурюються в заціпеніння. Органи не можуть відновлюватися і поступово зношуються. Фахівці з Клініки Майо видаляли старіючі клітини у мишей. Після цього тривалість життя гризунів збільшилася на 25%.

Так, судячи з усього, старіння можна зупинити за допомогою таблеток. Але дослідники поки не знають, чи врятують такі ліки від вікових недуг, таких як артрит і деменція. Доктор Пітер де Кайзер з Університету Еразма вважає: для розробки ідеального методу необхідні подальші дослідження. Він вважає, що потрібно не тільки видаляти старіючі клітини, але і замінювати їх. Експерт пропонує стимулювати процес диференціювання прилеглих стовбурових клітин. Ймовірно, це допоможе домогтися бажаного ефекту.

 За матеріалами МEDdaily