ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Експерти знайшли реальний спосіб перемогти хворобу Альцгеймера

Російські фахівці сподіваються найближчим часом представити ліки, що зупиняють розвиток хвороби Альцгеймера. Це стане можливим завдяки відкриттю факультету фундаментальної медицини МДУ. Його співробітники визначили структуру пептидного комплексу, який утворюється в мозку на ранніх стадіях розвитку хвороби Альцгеймера, пише РІА "Новости".

Отже, на ранніх стадіях захворювання в мозку формуються скупчення бета-амілоїдного пептиду. І, виявляється, іони цинку грають не останню роль в утворенні цих скупчень. Структура бета-амілоїдних комплексів з мутантних пептидів міцніша і стабільна, ніж в нормі.

У дослідженні вчених йдеться: "Взаємодія фрагменти пептиду з іонами цинку призвело до утворення стабільного комплексу, в якому дві пептидні ланцюга виявилися міцно скріплені двома іонами цинку. Подібні біядерні структури раніше не були описані в світовій літературі. Важливо відзначити, що взаємодія іонів металів з бета -амілоідом зазвичай призводить до безлічі різних конформацій пептидного ланцюга. Утворений комплекс як би "дихає", переходячи від однієї конформації до іншої. У випадку ж з продуктом досліджувати мутації спостерігала сь єдина конформація, яка дозволила з високою точністю визначити її структуру методами ядерного магнітного резонансу ".

Тепер можна почати роботу над з'єднаннями, що блокують цинк-залежну агрегацію бета-амілоїду. Відомо: вже запатентовано два з'єднання, здатних на це. Експерименти з гризунами показали їх ефективність.

за матеріалами, РІА "Новости"