ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Експерти розповіли, в чому слабка ланка звичайних антидепресантів

Відомо, що антидепресанти починають працювати не відразу - іноді йдуть тижні або місяці на те, щоб відчути ефект. Нарешті, фахівці Університету Іллінойсу зрозуміли, чому потрібно так багато часу, пише The Daily Mail .
Зазвичай при депресії призначають інгібітори зворотного захоплення серотоніну. Вони працюють, запобігаючи реабсорбцію серотоніну
Серотонін - нейропередатчіков, позитивно впливає на настрій, емоційний фон і сон людини . Після того , як серотонін передав повідомлення клітинам, він зазвичай абсорбується нейронами .
Але блокування даного процесу дозволяє більшій кількості серотоніну передавати повідомлення між сусідніми нервовими клітинами. При цьому препарати часто накопичуються в клітинних мембранах ( зони так званих ліпідних рафт ) .Як тільки в рафтах виявляється засіб , падає рівень важливою сигнальної молекули - G - білка . При депресії G - білки втрачають доступ до молекули цАМФ . А вона їм потрібна для роботи і передачі сигналів серотоніну . Спостереження показали , що в міру накопичення ліків в рафтах , рівень G - білків знижувався . І саме з цієї причини антидепресанти не починати працювати відразу , хоча до свого цільового об'єкту вони прив'язуються миттєво.
І саме з цієї причини антидепресанти не починають працювати відразу, хоча до свого цільового об'єкту вони прив'язуються миттєво.

За матеріалами MADdaily