ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Дослідники зрозуміли, як швидко відновити м'язи після травми

Щотижневе введення глюкокортикоїдних стероїдів, таких як преднізон, допомагає прискорити відновлення при м'язових травмах, говорить дослідження Північно-Західного університету. Як зазначає Xinhua, цей висновок зроблений за підсумками експериментів з гризунами. Але, на думку вчених, відкриття буде корисно для терапії людей з м'язовою дистрофією.

В рамках дослідження звичайні миші отримували стероїди до травми і протягом двох тижнів після (по дозі в тиждень). Була і контрольна група. Виявилося, тварини з основної групи краще бігали навіть після травми, а м'язи їх були сильнішими, ніж у тварин з контрольної групи.

Також препарат протестували на тваринної моделі м'язової дистрофії. Як і слід було очікувати, препарат робив тварин сильніше при щотижневому введенні. В принципі, лікарі вже виписують для щоденного використання стероїдні засоби на зразок преднизона. Однак при такій схемі лікування м'язова тканина, навпаки, починає виснажуватися. Тепер доведено, що більш продуктивний щотижневий прийом.

за матеріалами, Xinhua