ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Дослідники знайшли ефективні ліки від меланоми

Міжнародна команда фахівців з'ясувала, що препарат "Опдіво" (ніволумаб) кращий за інший кошти допомагає пацієнтам з меланомою, які перенесли операцію з видалення пухлини. У дослідженні взяли участь більше 900 пацієнтів з меланомою III і IV стадії. Добровольці лікувалися в 130 медичних центрах, розташованих в 25 країнах. Всі учасники перенесли операції з видалення пухлин, пише UPI.com.

Частина пацієнтів приймала "Опдіво", а інші - "ервой" (іпілімумаб), який зазвичай призначається в таких випадках. Обидва препарати налаштовують імунну систему на пошук і знищення ракових клітин. Через рік лікування 71% пацієнтів, які отримували "Опдіво", і 61% добровольців, які отримували "ервой", виявилися живими. Крім того, у них не було рецидивів захворювання. Відмінності були очевидні і через 18 місяців лікування (66% проти 53%).

В учасників, які брали "Опдіво", зазначалося менше серйозних побічних ефектів у порівнянні з тими, хто приймав "ервой" (14% проти 45%). 31% учасників, які брали "ервой", і лише 5% добровольців, які брали Опдіво, довелося припинити лікування через побічні ефекти. Найпоширенішими побічними ефектами обох препаратів були втома і діарея.

за матеріалами, UPI.com.