ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Дослідники впоралися з проблемою відторгнення пересаджених органів

Препарат, який спочатку передбачалося застосовувати для лікування діабету, але так і не вдалося вивести на ринок, отримав нове життя. Медики пропонують його використовувати як засіб, що запобігає відторгнення пересаджених органів, пише The Daily Mail. Згідно зі статистикою, кожен шостий пацієнт після пересадки серця помирає протягом року. А у тих, хто вижив підвищений ризик інфекції, набору ваги, раку і діабету через необхідність довічного прийому пригнічують імунітет препаратів.

Співробітники Університету Королеви Марії дізналися, як прискорити перебіг процесу, важливого для з'єднання уже існуючої кровоносної системи з новим органом. Отже, діабетичний препарат підвищує активність ензиму - глюкокинази. Зазвичай вона знижена у людей з діабетом 2-го типу. У діабетиків ензим частково регулює цукор.

А у пацієнтів, які перенесли пересадку, він важливий для переміщення імунних регуляторних Т-клітин в органи. У самому органі ці клітини формують імунну систему, відповідну всьому тілу. Це допомагає новому органу прижитися і стати частиною цілого. Випробування препарату на мишах показало: засіб значно посилювало міграцію Т-клітин в недавно пересаджені органи.

за матеріалами, The Daily Mail