ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Діабету 1-го типу настав кінець, довели експерименти з тваринами

Американські вчені з Університету Техасу зробили справжній прорив у справі лікування діабету 1-го типу. Як передає News.com.au, ними використовувався вірус-постачальник, що впроваджує особливі гени. Ці гени стоять за виробництвом інсуліну в підшлунковій. Вірус, навантажений генами, успішно протестували на мишах.

Вірус змінював клітини підшлункової (але не бета-клітини), змушуючи виділяти інсулін, але тільки у відповідь на цукор. Таким чином працюють нормальні бета-клітини підшлункової, які страждають при діабеті 1-го типу від атак імунної системи. Ефективність підходу вчені довели на прикладі гризунів, у яких чотири рази на день перевіряли рівень цукру.

Терапія гризунів тривала протягом року без видимих побічних ефектів. Вчені вважають, що і у людей буде спостерігатися відсутність побічних ефектів з боку імунної системи. Варто сказати, що використовувався метод вже успішно перевіряли на інших захворюваннях, включаючи рідкісні дитячі недуги. Найближчим часом учені збираються перейти від експериментів з гризунами до роботи з великими тваринами.

за матеріалами, News.com.au