ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Діабет 2-го типу реально вилікувати переходом на дієту з дуже низьким рівнем калорій

Це довів Єльський університет, передає The Times of India. Притому, відомо, що захворювання повертається назад у багатьох пацієнтів, які переживають баріатричні операцію, покликану знизити вагу (бандажування або шунтування шлунка). А даний вид операцій, як раз, призводить до різкого зниження споживання калорій.

Цей факт підштовхнув вчених до нового експерименту. Вони перевірили низькокалорійну дієту на мишах з діабетом. Раціон тварин був урізаний на три чверті. Далі був проведений аналіз метаболічних змін не тільки за рівнем цукру в крові, але і за показниками печінки, пов'язаних з інсулінової стійкістю.

Було виявлено три основних механізми, що пояснюють позитивний ефект нікокалорійной дієти. Отже, в печінці такий раціон зменшував вироблення цукру, знижуючи показники перетворення лактату і амінокислот в глюкозу, знижуючи швидкість перетворення глікогену в глюкозу і знижуючи показники вмісту жиру, що, в свою чергу, покращувало реакцію печінки на інсулін. Ці позитивні ефекти дієти виявлялися швидко - всього за три дні.

за матеріалами, The Times of India.