ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Біологи розповіли про новий штам бактерій, які не бояться антибіотиків

Американські лікарі виявили у пацієнтів клінік Х'юстона новий штам супербактерій, стійкий майже до всіх антибіотиків. Даний патоген знайшли у кожного третього пацієнта. За словами Джеймса Муссера з Методистського госпіталю Х'юстона, дане відкриття стало великою і неприємною несподіванкою.

Відомо, що це новий штам пневмококів - досить поширених серед людей бактерій. Поки медики не знають, як боротися з новим штамом і на що він здатний. На сьогоднішній день експерти проаналізували геном понад 1700 штамів Klebsiella pneumoniae, знайдених у пацієнтів в медичних установах Техасу за останні чотири роки. І в ході аналізу фахівці знайшли штам CG307, що синтезує особливі ферменти, що протистоять навіть найпотужнішим антибіотиків на кшталт карбапенеми.

Штам вперше виявили в лікарнях Техасу в 2015 році. І є всі підстави вважати, що цей штам активно завойовує місце серед інших популяцій лікарняних патогенів. Ймовірно, штам CG307 запозичив гени кишкової і чемний паличок, завдяки чому він заражає ссавців. Поки, перебуваючи в своєму середовищі проживання (в кишечнику людини), штам не в змозі викликати масове зараження. Однак при ослабленому імунітеті бактерія здатна проникнути і в інше середовище.

по мателіалам, MEDDaily